HOE KOM IK AF VAN EEN DUUR DOMEINNAAM CONTRACT

Mobirise

Er zijn bedrijven die u telefonisch benaderen om u onder valse voorwendselen zover te krijgen domeinnamen te registreren. Meestal krijgt u te horen dat een ander bedrijf op het punt staat een domeinnaam vast te leggen die sterk lijkt op de naam van uw bedrijf.

U wordt echter eerst de kans gegund de domeinnaam vast te leggen, maar u krijgt slechts korte tijd te beslissen. Gaat u hierop in, dan blijkt u vast te zitten aan een duur en soms doorlopend contract. Komt u hier nog vanaf?

Trademark Office

Een voorbeeld van een bedrijf dat deze praktijken erop nahoudt is “Trademark Office B.V.”, ook actief onder de handelsnaam Lectual Europe. De rechter heeft de praktijken van dit bedrijf gekwalificeerd als bedrog en opzettelijke misleiding met de bedoeling bedrijven zover te krijgen contracten voor domeinnamen te sluiten en zag zelfs reden om Trademark Office uiteindelijk in de volledige (werkelijke) proceskosten te veroordelen. 

Onder druk gezet

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Ontvangt u toch een factuur voor een domeinnaamcontract terwijl u het gevoel heeft dat u of een van uw medewerkers onder druk is gezet bij de totstandkoming daarvan, dan hoeft u zich hier niet bij neer te leggen. 

Wat te doen?

Betaal de factuur in ieder geval niet. Geef de afzender schriftelijk te kennen dat u het contract nooit hebt willen aangaan als u juist en volledig zou zijn geïnformeerd en dat u het contract vernietigt vanwege bedrog, dwaling dan wel misleiding bij het sluiten daarvan. Wordt er vervolgens niettemin aangedrongen op betaling en gedreigd met incassokosten en/of deurwaarders, neem dan contact op met een advocaat of jurist. Wij staan u hierin graag bij.

Mw. mr. Leonie Kroon

advocaat

kroon@dillingerlaw.nl 

tags: aqcuisitiefraude, bedrog, dwaling, misleiding, domeinnamen, overeenkomst, Trademark Office, Lectual

SUBSCRIBE

SIGN-UP FOR NEWS UPDATES AND ALERTS

CONTACT US

Dillinger Law.
Danzigerbocht 23
1013 AM Amsterdam
secretary@dillingerlaw.nl
+31 88 628 8314